0 Läs mer >>
Lådans lounge (namnet på min uteplats) är snart klar för säsongen. Idag kom sista staketpinnarna på plats och jag passade på att skrubba däcket. Nu är de egentligen bara en jättepalm och lite belysning kvar, och såklart, alla goa vänner! 

(null)

En dag med skrubb av ...

0 Läs mer >>
Lika bra att säga det rakt ut. De kan låta hemskt men de e sanningen.

Jag har börjat välja vilka av mina vänner jag umgås med!

Vad menar han nu tänker kanske ni? Jo, det är ganska enkelt faktiskt. Jag har så många underbara vänner omkring mig. Vissa känner man bättre än andra och vissa räknas redan som familj. Men så finns de dom här kära vännerna som man egentligen inte får ut så mycket av. Utan när man träffats så står man där som ett stort frågetecken i slutet av dagen, helt tömd på energi. Samtalsämnena är inte så varierade och det känns som man vill typ ramla ner i en brunn o försvinna.

Det kan låta lite egoistiskt och det är det verkligen. Men å andra sidan så får jag välja. Jag kan själv välja positiva o glada personer i mitt liv som ger mig någonting och inte bara är en negativ tidstjuv. Jag får va egoistisk, för de e mitt liv, och jag bestämmer själv, hur jag vill leva det.


Selektiv

0 Läs mer >>
Året är 2014 och Rasmus är på intervju för jobb på Liseberg. Självsäker som man är har man bara sökt till gasten trots att det är sjukt få personer som får jobb där varje år, har man ju hört. Sitter med Louise från rekryteringsgruppen och hon lite snyggt försöker hinta att "du är inte sugen på nån mer avdelning, du vet, ju fler ställen man kan tänka sig att jobba på desto större chans är de att få jobb??!?!?" 

Några veckor senare står jag där som cafebiträde på cafeavdelningen o ba "jahopp...." 

Det är dock kul idag att veta att just de året så var redan alla tjänster tillsatta långt innan min intervju så även om jag hade varit grym så fanns det inga platser. 

2015 kom och halloween blev min chans. 

Idag sitter jag på vagnen hem och har spenderat ett par timmar med att utbilda våra nya gastar för sommaren.

Att jag skulle stå som arbetsledare för just attraktion och gasten hade jag ju ingen aning om när jag själv stod där våren 2014.

Och ibland glömmer jag lite bort hur långt jag kommit och hur en dröm att jobba på gasten slagit in och jag även står här idag och hjäper andra personers dröm att slå in, de ju så sjukt häftigt egentligen.

Måste bli bättre på att stanna upp och bara älska mig själv och va stolt över vart jag kommit i livet istället för att hela tiden försöka överträffa mig själv. 

Låter väldigt djupt och lite klyschigt....men de sååå sant! 

Med det sagt så avslutar jag med ett godnatt och en påminnelse till er alla därute att va stolta över er själva, vart ni än kommit i livet.

Gasten

0 Läs mer >>
Min uteplats, eller uteserveringen som jag kallar den, börjar sakta få form. Nya soffan kom från Holland igår och nu är de bara lite småpiff med bord, krukor och växter kvar. Det jag är mest exalterad över är att jag i år ska ha en riktigt stor palm! Något jag funderat på i tre år men aldrig riktigt fått till;) 
Nu väntar vi bara på pangväder så är ni alla välkomna på grillfest i sommar:)

(null)

Lådans Lounge

0 Läs mer >>
Häromdagen va de fix på uteserveringen (ja den kallas så) och beställning av nya utemöbler. Dock så har jag lagt en halv dag på att jaga efter ett runt snyggt soffbord i den stilen jag vill ha men finns inte i hela Sverige... så fick tänka om.... och landade som vanligt på Ikea och deras nya kollektion:) 
Hoppas de blir bra och att värmen kommer snart så man kan va ute lite mer....burrr.

(null)
Modell på bord som jag letade efter men aldrig hitta....


(null)
Hur nya soffan ser ut!!!


(null)
Bordet det blev i slutändan.....


Nya utemöbler

0 Läs mer >>
På nåt underligt sätt så sprider det sig nåt lugn när man rullar in mot Göteborg efter man varit iväg en sväng. Trots att jag inte bott här mer än fyra år så känner man sig liksom hemma. Lycka typ. Aa, filosofiskt och svårt att sätta fingret på....men jag gillart!!

(null)

Älskade Göteborg